środa, 27 lipca 2016

Pasta z bobu z sosem Chimichurri

Pasta z bobu z dodatkiem pietruszkowo czosnkowego sosu Chimichurri. Bardzo smaczna. Świetny dodatek do chleba. Natka pietruszki teraz najsmaczniejsza, warto sos zrobić więcej. Część użyć do bobu, a resztę dodawać do mięsa, wędlin, pomidorów. Bardzo polecam.




składniki
ok 360 g ugotowanego, obranego bobu
3 - 4 suszone pomidory z oleju
2 - 3  łyżki sosu Chimichurri (klik)

sól, pieprz
sok z cytryny do doprawienia
oliwa z oliwek lub olej z pomidorów

przygotowanie
Obrany bób rozgnieść  praską do ziemniaków  lub widelcem, niezbyt dokładnie, dodać bardzo drobno posiekane pomidory, sos Chimichurri, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem. O ile pasta jest za sucha dolać więcej oliwy lub oleju z pomidorów. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Smacznego!







1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam