tag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post6978027017970014755..comments2024-03-28T16:17:54.598+01:00Comments on Stare Gary: Ser dojrzewający podpuszczkowy - prawie korycińskiBeatahttp://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-1600456259833900022015-09-29T20:21:42.662+02:002015-09-29T20:21:42.662+02:00Nie widziałam wcześniej pytania, przepraszam. To f...Nie widziałam wcześniej pytania, przepraszam. To foremki serowe, kupione przez internet. Teraz robię jeden duży ser i wkładam do plastikowego sitaBeatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-38979946356713324152015-04-22T21:19:22.959+02:002015-04-22T21:19:22.959+02:00Witaj! Piękne serki! Jakich foremek używałaś? Podo...Witaj! Piękne serki! Jakich foremek używałaś? Podobają mi się te odciśnięte wzorki :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-55575098869395998472015-01-24T09:59:16.654+01:002015-01-24T09:59:16.654+01:00Dziękuję, za rady, czyli następnym razem lekko mle...Dziękuję, za rady, czyli następnym razem lekko mleko podgrzeję zanim dodam chlorek PozdrawiamBeatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-16485022441196952782015-01-23T13:02:02.415+01:002015-01-23T13:02:02.415+01:00Kefir i chlorek dodaje się w temp 20 stopni i ods...Kefir i chlorek dodaje się w temp 20 stopni i odstawia na 30 min A następnie podgrzewa do 37-38 st. i dodaje podpuszczkę.Bakterie muszą mieć czas aby się namnożyć - stąd będą te dziurki których ci brakuje .Powodzenia.<br />GrażynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-15671110035110543182014-06-21T14:56:05.728+02:002014-06-21T14:56:05.728+02:00Podpuszczki daję tyle ile zaleca producent, może f...Podpuszczki daję tyle ile zaleca producent, może faktycznie warto spróbować z mniejszą ilością :)Beatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-8333739697113448952014-02-17T21:29:00.827+01:002014-02-17T21:29:00.827+01:00Coś bardzo dużo tej podpuszczki na 10 litrów mleka...Coś bardzo dużo tej podpuszczki na 10 litrów mleka ,być może tu są " dziurki" a raczej ich brak.Kasiahttps://www.blogger.com/profile/13358868800722810686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-22742507203602151732014-02-16T11:56:22.104+01:002014-02-16T11:56:22.104+01:00Nie jestem serowym ekspertem, ale nasz po tygodniu...Nie jestem serowym ekspertem, ale nasz po tygodniu był bardzo smaczny (dłużej nie wytrzymał bo został zjedzony.) Ale bardzo dobre są te serki już zaraz jak ociekną po moczeniu w solance. Myślę, że po odpowiedź o max czas leżakowania trzeba się udać do źródła czyli do autora przepisu -link podany. Beatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-16292356574893447442014-02-16T09:19:58.736+01:002014-02-16T09:19:58.736+01:00Jestem pod wrażeniem zawsze chciałam zrobić swój s...Jestem pod wrażeniem zawsze chciałam zrobić swój ser , ale jakoś chęci mi brakowało , wypróbuje twój przepis , a mam pytanie ile taki serek może sobie dojrzewać w lodówce ? :)Justynahttps://www.blogger.com/profile/10729842467901498526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-47344194285708936912014-02-16T08:59:54.073+01:002014-02-16T08:59:54.073+01:00Cudowny widok!
Uwielbiam domową manufakturę.Cudowny widok!<br />Uwielbiam domową manufakturę.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.com