tag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post17560228856511153..comments2024-03-28T16:17:54.598+01:00Comments on Stare Gary: Chleb pszenny razowy na zakwasie Hamelman'aBeatahttp://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-79340995864164674232019-05-09T22:58:26.855+02:002019-05-09T22:58:26.855+02:00Ale skórka przypieczona czy miąższ? A najważniejsz...Ale skórka przypieczona czy miąższ? A najważniejsze pytanie, czy smaczny? Bo jeżeli smaczny, to kolor nie ma znaczenia. Skórka w tym chlebie jest faktycznie mocno spieczona, i taka ma być. A mąki pewnie w zależności od producenta, też trochę się różnią. Ale w przepisie nie ma żadnego składnika który wpływał by mocno na kolor! Nie pomogę przykro mi...Beatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-41539706985223876242019-05-09T19:12:05.245+02:002019-05-09T19:12:05.245+02:00Dlaczego moj wyszedl brdzo ciemny? Mąki wedle prze...Dlaczego moj wyszedl brdzo ciemny? Mąki wedle przepisu, takie same ��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17788615177414085163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-15453244753219736282019-01-25T22:08:38.032+01:002019-01-25T22:08:38.032+01:00no wlasnie!!! ale wole polegac na bardziec doswiad...no wlasnie!!! ale wole polegac na bardziec doswiadczonych..pieke tylko pszenny na zakwasie... i zytni ( z maki 720) ,ale dodaje orkiszowej.. albo graham... najlepszy..<br /> a mam ochote wyprobowac ten:):):<br /><br />dzikeuejemaghttps://www.blogger.com/profile/04199755607682080289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-90615127112051956352019-01-25T22:03:42.612+01:002019-01-25T22:03:42.612+01:00Na pewno :) Na szczęście chleby wiele wybaczają. Z...Na pewno :) Na szczęście chleby wiele wybaczają. Zawsze sobie powtarzam, że dawniej chleb pieczono w domach raczej na tzw. oko niż z przepisów. I były pyszne. Po iluś upieczonych bochenkach wiem mniej więcej jaka powinna być konsystencja ciasta i w zasadzie nie ma wpadek. A mąki stosuję różne, zależy co mam w domu. PozdrawiamBeatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-47967472903401258322019-01-25T21:47:55.594+01:002019-01-25T21:47:55.594+01:00czy 1850 zamiast 2000 tez "nada sie"? :)...czy 1850 zamiast 2000 tez "nada sie"? :) prosze o podpowiedzmaghttps://www.blogger.com/profile/04199755607682080289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-32946313815477694262019-01-20T10:44:35.334+01:002019-01-20T10:44:35.334+01:00pszenna razowa to mąka najmniej oczyszczona, najzd...pszenna razowa to mąka najmniej oczyszczona, najzdrowsza - typ 2000, pszenna chlebowa to typ 750.<br />PozdrawiamBeatahttps://www.blogger.com/profile/03920348846123434478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-45157133565373620912019-01-20T00:19:49.734+01:002019-01-20T00:19:49.734+01:00pszenna razowa .to maka?? jakie sinne okreslenie? ...pszenna razowa .to maka?? jakie sinne okreslenie? typ??maghttps://www.blogger.com/profile/04199755607682080289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4525369977671400194.post-82211519082142566902014-01-31T20:33:13.164+01:002014-01-31T20:33:13.164+01:00Cześć:) super blog :)zapraszam do mnie :) http://a...Cześć:) super blog :)zapraszam do mnie :) http://agaslodziak.blogspot.com/ pozdrawiam Aga :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04571613010776345921noreply@blogger.com