sobota, 19 sierpnia 2017

Pieczarki z grilla

Kupiłam ostatnio bardzo ładne,  drobne pieczarki. Pomyślałam, że idealnie nadają się na grill. I faktycznie sprawdziły się świetnie. Jeżeli nie uda się Wam kupić takiej drobnicy, można oczywiście użyć normalnych pieczarek, tylko przed marynowaniem trzeba je pokroić w grube plastry. Tak grillowane pieczarki są świetnym dodatkiem do grillowanych mięs. Polecam!

inspiracja tutaj





Składniki ( dla 4 osób)
ok 250 g bardzo drobnych pieczarek (mini)
marynata:
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka sosu sojowego
3 ząbki czosnku, posiekane
1/2 łyżeczki suszonego majeranku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
Grzyby umyć i osuszyć. Przełożyć do miseczki. Wymieszać składniki marynaty, zalać grzyby, obtoczyć w marynacie ze wszystkich stron.
Marynować przez minimum 30 minut. Grzyby nadziać na patyki do szaszłyków.
Grillować na średnim ogniu aż lekko zmiękną i lekko się przyrumienią - około 2-3 minut z każdej strony. Smacznego!





2 komentarze:

  1. Wow, nigdy na to nie wpadłam, a bardzo sobie cenię pieczarki!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam