niedziela, 2 lipca 2017

Ciasteczka z płatków owsianych i bananów


Proste w przygotowaniu, miękkie, owsiane ciasteczka.Szukałam przepisu który pozwoliłby zużyć dojrzałe banany, takie których skórka już jest czarna. Ciasteczka świetnie pasują do porannej kawy, będą też dobrą przekąską w ciągu dnia. Najsmaczniejsze jeszcze letnie.

Przepis podpatrzyłam tutaj.




składniki
2 bardzo dojrzałe banany (ok 220 g)
70 g płatków owsianych - dałam górskie
20g dowolnych drobnych suszonych owoców - goji, rodzynek, żurawiny


przygotowanie
Banany obrać ze skórki, dokładnie rozgnieść w misce na miazgę. Dodać płatki, dobrze wymieszać, tak aby składniki się połączyły. Dołożyć suszone owoce i jeszcze raz wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać na papier masę, rozpłaszczyć. Wyszło mi 9 ciasteczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec przez ok 20 -30 lub tak długo aż ciasteczka lekko się zrumienią i zespolą. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego!








5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proste! I to mi się w nich podoba najbardziej

      Usuń
    2. Przepraszam, nie wiem jak, usunęłam komentarz!

      Usuń
  2. Wspaniale wyglądają te ciasteczka, koniecznie muszę je zrobić, akurat na weekend :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję że się udały ;) Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam