sobota, 31 grudnia 2016

Śledzie w oleju z koperkiem i kaparami

Pyszne śledzie. Ponieważ nie jestem wielkim śledzi miłośnikiem, zwykle używam korzennych, które, chyba jako jedyne, mi smakują. Te, z dużą ilością koperku i z dodatkiem kaparów, wyszły wyjątkowo dobrze. Porcja na nieduży słoik. Bardzo polecam na wszelkie spotkania. 



składniki
ok 250 g filetów śledziowych - 3 filety, używam korzennych śledzi w oleju
2 ząbki czosnku 
2 łyżki świeżego , posiekanego koperku
2 łyżeczki kaparów
olej


przygotowanie
Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Ząbki czosnek pokroić na połówki. W słoiku układać warstwami porcję śledzi, przekładając czosnkiem, kaparami, posypywać koperkiem. Zalać olejem, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam