sobota, 3 września 2016

Melon z porto

Pyszny deser na ostatnie ciepłe dni. Tak podany melon jadłam w portugalskiej knajpie przy targu. I był pyszny. Przygotowanie zajmie przysłowiowe pięć minut. Polecam!




składniki ( 2 porcje)
1 dojrzały melon  Cantaloupe
2 kieliszki Porto

przygotowanie.
Melon włożyć na parę godzin do lodówki aby był dobrze schłodzony. Zimny przekroić na pół, usunąć pestki. Łyżeczką wykroić część miąższu. Zostawić w owocu. Do każdej melonowej miseczki nalać kieliszek Porto - lub tyle na ile mamy ochotę. Natychmiast podawać. Smacznego!






2 komentarze:

  1. To musiało być pyszne! Uwielbiam portugalskie słodkości!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też. Najlepiej takie rzeczy smakują oczywiście TAM. Ale, jak się nie ma co się lubi , to....

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam