czwartek, 3 grudnia 2015

Warsztaty z Gorenje i włoskie smakowitości - 28 listopada 2015




W ostatnią sobotę  listopada, wraz z innymi blogerami kulinarnymi brałam udział w warsztatach zorganizowanych przez firmę Gorenje, znanego producenta AGD. Warsztaty odbyły się w salonie firmowym w Ożarowie Mazowieckim. Jadąc do Ożarowa zupełnie nie wiedziałam jaką formułę spotkania wybierze organizator  - oczekiwałam głównie  pokazu produkowanych sprzętów. Tak więc miłą niespodzianka był fakt, że demonstracja sprzętów ( o nich napiszę w osobnych postach) była tylko wstępem do wspaniałej zabawy w kuchni. Włoskie menu przygotował Wojtek Lewandowski, i pod jego kierownictwem dzielnie szykowaliśmy pyszne dania. 
Na początek sałatka z pieczonych buraków z gorgonzolą - rewelacja
następnie - Sandacz po friulijsku, czyli ryba z szynką parmeńską i borowikami (Friuli Wenecja Julijska to nieduży region w północno-wschodnich Włoszech  ze stolicą w Trieście).
Na koniec risotto z giczą cielęcą pieczoną z warzywami (Osso Bucco).  
Wszystkie dania pyszne, dostaliśmy przepisy od autora, może kiedyś się nimi podzielę. :) 

Poza pysznym jedzeniem warto było posłuchać o produktach firmy Gorenje a potem zobaczyć jak sprawują się w akcji - ale o tym następnym razem

Zapraszam do obejrzenia paru  zdjęć.







Zaczynamy gotowanie - szykujemy cielęce gicze




i warzywa do giczek  


do piekarnika


pieczone buraczki z dodatkami  - ser i orzechy


smażone grzyby do pstrąga











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam