czwartek, 3 września 2015

Koktajl arbuzowo ananasowy

Bardzo dobry, orzeźwiający koktajl, nie tylko na upały. Ananas jest wystarczająco słodki, nie trzeba dodawać cukru.  Polecam!



składniki
450 g  miąższu arbuza, bez pestek
ok 300 g obranego, świeżego ananasa
kilka listków mięty 

przygotowanie
Arbuz pozbawić pestek, miąższ pokroić w małe kawałki, ananas obrać ( jak nie wiecie jak - polecam krótki film Roberta Makłowicza ). Owoce włożyć do blendera, dodać  parę listków mięty. Wszystko zmiksować. Można dodać wody. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam