niedziela, 21 czerwca 2015

Surówka z kalarepki i jabłek

Bardzo zdrowa, bardzo smaczna, błyskawiczna do przygotowania surówka. Lekko słodkawa. Dobry dodatek do mięs. 



składniki
2 szt.  - ok 300 g -  kalarepki
1 szt.- ok 150 g   - jabłko 
sos:
3 łyżki jogurtu greckiego
1/2 łyżki musztardy
1 łyżka soku z limonki lub cytryny
6 - 7 posiekanych listków mięty
sól, pieprz

Przygotowanie
Składniki sosu wymieszać w dużej misce widelcem.
Kalarepkę i jabłko obrać, pokroić na ćwiartki ( z jabłek usunąć gniazda nasienne) , zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do miski z sosem, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podawać. Smacznego!







2 komentarze:

  1. całe wieki nie jadłam kalarepki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kalarepkę bardzo lubię, ale zwykle zjadam jak jabłko :) Tylko obieram :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam