czwartek, 11 czerwca 2015

Koktajl arbuzowo truskawkowy

Smaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu.




składniki
400 g  miąższu arbuza, bez pestek
ok 300 g truskawek
sok z 1 grapefruita
kilka listków mięty
łyżka syropu klonowego - opcjonalnie

przygotowanie

arbuz pozbawić pestek, miąższ pokroić w małe kawałki, truskawki umyć, odciąć szypułki, z grapefruita wycisnąć sok. Owoce włożyć do blendera, dodać sok, parę listków mięty i syrop klonowy.
Wszystko zmiksować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego!








1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam