wtorek, 5 maja 2015

surówka z selera

Prosta do zrobienia, pyszna surówka z selera. Świetna jako dodatek do mięs. Daję dużo koperku, wtedy jest najsmaczniejsza!




składniki
300 g selera
pęczek koperku
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
250 g jogurtu greckiego
2 łyżki oliwy

przygotowanie
Seler obrać  zetrzeć na tarce o małych oczkach - ścierałam w robocie. Przełożyć do miski wymieszać z sokiem z cytryny aby seler nie ściemniał.  Koperek posiekać dodać do selera. Jogurt wymieszać ze startym czosnkiem doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z selerem. Jeżeli surówka wydaje nam się za gęsta, dodać oliwy. Smacznego!







1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam