piątek, 17 kwietnia 2015

Koktajl ogórkowy

Taki koktajl piłam na targach  Natura Food 2014. Jest delikatny, idealny na upał ale i w chłodne dni chętnie go wypijemy. Zrobienie koktajlu zajmie nam chwilę, miodem dosładzamy wg własnych upodobań. Smacznie i zdrowo!




składniki  - 2 porcje
400 g obranych zielonych ogórków
1 łyżeczka startego imbiru
1/4 łyżeczki mielonego anyżu
1- 2 łyżki miodu (płynnego, jeżeli mamy stały - rozpuścić)
szczypta kardamonu ( rozbiłam ziarenka i dodałam rozgnieciony w moździerzu środek)
+ woda mineralna - wg uznania

Przygotowanie
Wszystkie składniki  wrzucić do blendera i zetrzeć na gładką masę, uzupełnić wodą. Smacznego!





4 komentarze:

  1. nigdy nie piłem ogórkowego koktajlu, może się skuszę
    http://studentnadiecie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest świetny na upały! A te, mam nadzieję, nadejdą , pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam