środa, 28 stycznia 2015

Naleśniki z farszem z fasoli

Jeżeli w kuchennej szafce z zapasami macie ukryte puszki z fasolami a w lodówce leżą wczorajsze naleśniki - przygotowanie obiadu zajmie wam parę minut. Trochę dłużej, jeżeli musicie naleśniki usmażyć. Ale i tak będzie szybko i smacznie. Można użyć dowolnych naleśników, ja akurat miałam szpinakowe, więc było i smacznie i ładnie.



składniki
8 naleśników  - u mnie szpinakowe
1 puszka pomidorów krojonych z czosnkiem  - 390 g
1 puszka białej fasoli na parze  - 310 g po odsączeniu 250g
1 puszka czerwonej fasoli  - 160 g , po odsączeniu 125 g
1 mała puszka kukurydzy na parze  - 170 g , po odsączeniu 140 g
3 kiełbaski wiedeńskie lub parówki
1 cebula
garść pietruszki
harissa do smaku
sól, pieprz
ostra papryka wg uznania
100 g sera cheddar

przygotowanie
Na patelnię włożyć pomidory, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, sól, pieprz, przesmażać ok 15 - 20 minut. Dodać odsączone fasole, kukurydzę, pokrojone na małe kawałki parówki, pietruszkę. Doprawić do smaku harissą, solą, pieprzem, papryką, dobrze wymieszać, podgrzać.
Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu, posypać cheddarem, dowolnie złożyć - ja składałam w kopertkę (jak w tym przepisie). Naleśniki podgrzać w kuchence mikrofalowej, podpiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni. Podawać z dowolna sałatą. Smacznego!







3 komentarze:

  1. muszę wypróbować,wyglądają super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety, wpierw nie wszedł znaczek, a potem nawet dwa. Sorry.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam