wtorek, 23 grudnia 2014

Łosoś z piekarnika

Kolejny przepis na błyskawiczny obiad. Ryba jest gotowa po 15 minutach, wystarczy w tym czasie ugotować np ryż i pyszne danie możemy podawać. Dobrym dodatkiem będą guacamole np z tego przepisu.

Inspiracją był przepis z tej strony



składniki
500 g filet z łososia, przekroić na 2 kawałki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego kminu
1/4 łyżeczki chili w proszku
Sól i pieprz

przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 210 stopni C.
Natrzeć łososia oliwą z oliwek i doprawić kminem, chili w proszku, solą i pieprzem. Umieścić łososia, skórą do dołu na blaszce lub patelni żeliwnej. Wstawić do piekarnika.
Piec aż łosoś będzie gotowy  przez około 12 do 15 minut.
Podawać łososia z limonką i kolendrą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam