wtorek, 18 listopada 2014

Pasta z makreli i serka

Kolejna szybka i smaczna propozycja pasty do chleba. Tym razem makrela + biały kremowy serek. Wychodzi łagodna pasta, świetnie smakuje z ciemnym żytnim, chlebem. Polecam !



składniki
2 małe makrele
125 g serka typu Almette
pęczek zielonego szczypioru
3 szalotki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Przygotowanie
Obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę włożyć do miski, podzielić widelcem na małe kawałki. Wymieszać z serkiem  i majonezem. Szalotki i szczypior posiekać, dodać do ryby. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!





4 komentarze:

  1. bardzo lubię takie rybne pasty

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie smarowidła do chlebka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smarowidło + dobry chleb to podstawa

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam