wtorek, 16 września 2014

Pasta jajeczna na śniadanie

Brak pomysłu na coś do śniadaniowego chleba? Pasta z jaja jest w sam raz. Ta jest wyjątkowo prosta i szybka do zrobienia. Składników jest mało,  dodałam trochę kurkumy żeby kolor był ładniejszy i smak nieco ostrzejszy. Smacznego!




składniki
2 jajka
1 łyżeczka kurkumy
2 łyżki szczypiorku
1 łyżeczka musztardy 
1 łyżka kaparów
3 łyżeczki majonezu
sól, pieprz

przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno szczypiorek kapary, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!




2 komentarze:

  1. Jak dawno takiej pasty nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taka pastę, pyszności:)
    lekcjewkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam