czwartek, 21 sierpnia 2014

Pasta z makreli z papryką

Dosyć ostra ale bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli. Wędzoną makrelę bardzo lubię, przerobiona na pastę jest świetnym dodatkiem do chleba. Polecam!



składniki
1 makrela wędzona,  bez skóry i ości
3 łyżki majonezu
1 cebula
1 łyżeczka płatków chili
1 łyżka pasty pomidorowej
1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej ( u mnie węgierska Rolnika)
pęczek koperku
Sól, pieprz

przygotowanie
Obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę włożyć do miski, podzielić widelcem na małe kawałki. Wymieszać z majonezem. Cebulę i koperek posiekać, dodać do ryby. Wymieszać z pastą paprykową i pomidorową oraz płatkami chili. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!




4 komentarze:

  1. Ewa.I znów pomysł na jutrzejsze śniadanie. Dzięki! Może mój mąż nie będzie jęczał, że "nie ma co jeść". A słyszę to często....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wierzę ! W te jęki - przecież tyle gotujesz! :)

      Usuń
  2. Ewa. Zrobione, zjedzone. Nie jęczał, więc smakowało. Zapomniałam o koperku, ale i tak było pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam