sobota, 23 sierpnia 2014

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Proste, szybkie, smaczne i  ładne  - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam!



składniki
6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
100 g serka jogurtowego Almette
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżka posiekanego koperku do dekoracji

przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Łososia posiekać nożem, odłożyć trochę do dekoracji. Do miski włożyć, żółtka, łososia, dodać serek, jogurt, koperek, paprykę . Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. Farszem napełniać połówki jajek, przybrać koperkiem łososiem, papryką, kaparami. Smacznego!





4 komentarze:

  1. wiedziałam, że jak tu wejdę to zrobię się strasznie głodna! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję , miło widzieć taki komentarz :)

      Usuń
  2. A ja zamiast kaparów dodam kiszonej cytryny. Zobaczę co z tego wyjdzie :) Beatko jak zawsze prosto i pysznie u Ciebie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie widziałam wcześniej, przepraszam, bardzo dobry pomysł z kiszoną cytryną, wypróbuję bo nawet mam jedną samotna w lodówce. Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam