środa, 11 czerwca 2014

Słatka z fenkułem, łososiem i truskawkami

Każdy ze składników tej sałatki bardzo lubię. Surowy fenkuł w sałatkach jest świetny! Pomyślałam, że połączone składniki muszą też być smaczne. I nie pomyliłam się. Sałatka, już samym swoim wyglądem zachęca do jedzenia - to słońce na talerzu :)  
Przepis znalazłam tutaj



składniki
200 g wędzonego łososia, pokrojonego w paski
1 duża bulwa fenkułu, pokrojonego w cieniutkie paski
50 g rukoli
200 g dojrzałych truskawek, bez szypułek, przekrojone na pół
sos
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu winnego
2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej
1 łyżeczka płynnego miodu
sól i pieprz do smaku

przygotowanie
Wszystkie składniki sałatki wrzucić do miski. Składniki sosu wymieszać, polać sałatę, wymieszać i podawać. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam