piątek, 9 maja 2014

Spaghetti z sosem chimichurri

Tak, tak, wiem, to już może trochę nudne. Ale staram się pokazać jak wiele zastosowań ma ten niepozorny zielony sosik. Dzisiaj danie błyskawica. Spaghetti  z zielonym sosem chimichurri i małymi dodatkami. Taki obiad jest znakomity gdy nie mamy czasu na szykowanie czegoś więcej, lub gdy po prostu nam się nie chce.



skladniki (na 3 porcje)
200 g makaronu spaghetti
2 - 3 duże łyżki sosu  chimichurri
3 - 4 suszone pomidory w oleju, pokrojone w paski
Opcjonalnie parę karczochów w oleju

przygotowanie Makaron ugotawać zgodnie z instrukcją - al dente. Do dużej głębokiej patelni nałożyć sos chimichurri, dodać pomidory i karczochy, trzymać na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzić, zostawiając parę łyżek wody z gotowania, dorzucić do patelni , wszystko dokładnie wymieszać , tak aby makaron oblepił się sosem. Jeżeli makaron wydaje nam się za suchy - dodać trochę wody z gotowania makaronu. Podawać natychmiast. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam