piątek, 18 kwietnia 2014

Sałatka z łososia, szparagów i jajka

Sałatka. Smaczna, prosta i efektowna - a na dodatek, szybka do zrobienia . Można podać w dużym naczyniu, można zrobić małe przystawki. 




składniki ( 2 - 3 porcje)
100 g wędzonego łososia
7 zielonych szparagów ze słoika lub świeżych
1 jajko ugotowane na twardo
koperek
kapary do posypania
sos
2 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
papryka 

przygotowanie
Wymieszać składniki sosu. Szparagi, jeżeli są świeże, zgrillować na patelni grillowej.
( odłamujemy koniec szparaga, nie obieramy, szparagi lekko smarujemy oliwą i wrzucamy na patelnię ). Jajka podzielić na ćwiartki, szparagi pokroić na 3 cm kawałki, łososia pokroić w paski, koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem i podawać . Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam