środa, 16 kwietnia 2014

Krewetki koktajlowe z sosem z awokado

Szybka, efektowna i smaczna przystawka. Krewetki i majonez z awokado świetnie się uzupełniają. Polecam!




składniki ( 3 - 4 porcje)
ok130 g koktajlowych krewetek ( gotowanych, obranych)
4 łyżki  majonezu z awokado
garść świeżej kolendry
1/2 szalotki, drobno pokrojonej
papryka ostra do posypania
pieprz
4x 1/2 plasterki cytryny

przygotowanie Krewetki rozmrozić, najlepiej w lodówce, po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić cytryną. W małych naczynkach przygotować przystawki. Na spód nałożyć łyżkę sosu, posypać listkami kolendry, ułożyć krewetki, posypać papryką i pieprzem, dołożyć po pół plasterka cytryny, podawać. Smacznego !






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam