czwartek, 10 kwietnia 2014

Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado

Tym razem przepis na  jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z jajkami. Do tego majonez z awokado i pyszna przystawka gotowa


składniki
4 jajka
2 - 3 łyżki posiekanych listków świeżego estragonu
1 nieduża szalotka - drobno pokrojona
2 łyżki pokrojonego szczypioru dymki
3 spore łyżki majonezu z awokado ( np z tego przepisu ) lub pół na pół ze zwykłym 
sól, pieprz, papryka  do smaku

przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pietruszkę  drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać estragon, szczypior, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie  papryką do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać listkami estragonu. Smacznego!
Uwagi:Jeżeli nie mamy chęci robić majonezu z awokado, a mamy zwykły majonez, możemy awokado utrzeć na papkę i po prostu połączyć z majonezem.






2 komentarze:

  1. Mniammmmmm...
    Uwielbiam jajka z awokado.
    A estragon pysznie podkreśla smak.
    Jest niestety niedoceniany.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Estragon jest znakomity, ja też bardzo go lubię.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam