wtorek, 15 kwietnia 2014

Jajka faszerowane z bryndzą

Jeszcze jeden pomysł na faszerowane jajka. Pasta z bryndzy i żółtek jest bardzo wyrazista. Koperek znakomicie ją uzupełnia. Polecam



składniki
4 jajka
3 - 4 łyżki posiekanego koperku + koperek do przybrania
1 nieduża szalotka - drobno pokrojona
2 łyżki bryndzy
2 spore łyżki majonezu  
sól, pieprz

przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Koperek drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać koperek, bryndzę, majonez. Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem,  do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać koperkiem. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam