sobota, 19 kwietnia 2014

Jaja faszerowane ze szczypiorkiem

Bardzo proste do wykonania, efektowne i smaczne jajka ze szczypiorkiem. 




składniki
6 jajek
duży pęczek szczypiorku
3 spore łyżki majonezu
sól, pieprz, papryka w płatkach do smaku

przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Szczypiorek drobno posiekać, odłożyć 1/3 do posypania jajek. Do miski włożyć żółtka, dodać majonez, szczypiorek. Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. Farszem napełniać połówki jajek, posypać pozostałym szczypiorkiem. Smacznego!






2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. To prawda ;) I takie, proste rzeczy, najlepiej smakują. Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam