poniedziałek, 10 marca 2014

Pasta z zielonego grochu

Robiłam puree z grochu do golonki. Golonka została zjedzona a grochu trochę zostało. Po lekkich przeróbkach powstało bardzo smaczne smarowidło do chleba.

składniki
szklanka puree z grochu
2 ząbki czosnku, starte
oliwa
zielony szczypior dymka
płatki chili
pieprz
1/2 zielonej papryczki chili 

przygotowanie
Szczypior drobno pokroić, papryczkę pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, tak aby powstała niezbyt gęsta pasta do smarowania. Ilość poszczególnych dodatków zależy od naszych upodobań. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam