sobota, 15 lutego 2014

Pasta z jajek i tuńczyka

Prosta i szybka do zrobienia pasta do chleba. Można dodać więcej chili by bardziej pastę zaostrzyć. Z domowym chlebem pycha!



składniki
4 jajka
puszka tuńczyka może być rozdrobniony
łyżka kaparów
1/2 łyżeczki płatków chili
duża łyżka majonezu
1 szalotka lub 1/2 średniej cebuli
1 niewielki kiszony ogórek
sól, pieprz
przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, oddzielić białko od żółtek i osobno posiekać w blenderze. Przełożyć do miseczki. Posiekać drobno cebulę, kapary, ogórek, dodać do jajek. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam