piątek, 17 stycznia 2014

Tarta bułka z ziołami

Bardzo dobry pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa znalazłam na blogu Co Do Jedzenia 



składniki
czerstwe pieczywo, nie ma znaczenia jakie
czosnek, według smaku
natka pietruszki lub inne zioła -  Ilość zależy od ilości pieczywa i naszych upodobań
oliwa z oliwek


przygotowanie
Pieczywo pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do malaksera i dobrze rozdrobnić. Dodać pietruszkę i czosnek, siekać do połączenia się składników. 
Można używać jako posypki do sałat - wtedy należy mieszankę przed dodaniem do sałaty obsmażyć na oliwie, można posypywać wszelkie zapiekanki , czy używać jako panierki. Smacznego! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam