sobota, 18 stycznia 2014

Steki z rostbefu z patelni grillowej

Szybkie i smaczne! Pod warunkiem, że mięso pierwsza klasa :)



składniki
3 steki z rostbefu z kostką  - niezbyt grube
3 - 4 ząbki czosnku
oliwa
sól, pieprz

przygotowanie
Mięso umyć i dobrze osuszyć. Czosnek obrać i pokroić na plasterki. Mięso skropić oliwą, obłożyć plasterkami czosnku, posypać pieprzem, zawinąć w folię i wstawić na parę godzin do lodówki. Przed smażeniem steki doprowadzić do temperatury pokojowej. Rozgrzać mocno patelnię grillową, z mięsa zdjąć czosnek, smażyć po ok 5 min z każdej strony.  Posolić po usmażeniu . Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam