sobota, 18 stycznia 2014

Sałata rzymska smażona z czosnkiem

Smaczny sposób na sałatę rzymską , robi się błyskawicznie. Znalezione tutaj


składniki (3 porcje)
1 duża sałata rzymska lub 3 małe
3 ząbki czosnku,
oliwa z oliwek
ocet winny
sól pieprz
cukier (pominęłam)

przygotowanie
Sałatę umyć i osuszyć. Pokroić na duże kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzuć pokrojoną sałatę. Czosnek obrać i wycisnąć  przez wyciskarkę prosto do sałaty. Całość dusić ok. 3 min, podlewając jeśli trzeba oliwą z oliwek. Na końcu lekko skropić octem, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem (cukier pominęłam). Sałatę wymieszać i podawać natychmiast z grzankami i z ulubionym serem lub samą, jako dodatek do mięsa. Smacznego!




2 komentarze:

  1. Ten przepis jest kropka w kropkę ze strony Tesco.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A może warto przeczytać wstęp ?

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam