poniedziałek, 20 stycznia 2014

Rosół grzybowy

To przepis z tych super prostych. Jednak podstawą jest dobry wywar , nie ważne czy drobiowy czy wołowy - grunt żeby był domowy. 


składniki
1l domowego wywaru mięsnego
garść suszonych grzybów
chleb lub bułka na grzanki
pietruszka lub kolendra do przybrania

przygotowanie
Grzyby zalać niewielką ilością wody, odstawić na godzinę do namoczenia. Ugotować w wodzie w której się moczyły. Rosół zagotować, dodać wywar z grzybów i pokrojone w drobne paski grzyby. Doprawić solą , pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny. Podawać z grzankami, przybrać pietruszką . Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam