poniedziałek, 16 grudnia 2013

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym

Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli. Pasty makrelowe robiłam już różne, ale pomysł na tę, z dodatkiem kiszonych ogórków podała mi Pani Mirka z Torunia. Bardzo mi się spodobało, polecam! 




 składniki:
makrela wędzona
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 cebuli
szczypior 
3 - 4 łyżki majonezu
2 - 3 ogórki kiszone
pieprz
sól

przygotowanie
Makrelę pozbawić ości. Jajka posiekać na drobne kawałki ( najwygodniej w blenderze ) , cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę , szczypior posiekać. Wszystko wymieszać z majonezem , doprawić solą i pieprzem. Smacznego!








4 komentarze:

  1. Zawsze robiłam bez ogórka, muszę spróbować go dodać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też robiłam bez, znajoma o ogórku powiedziała i jest to naprawdę fajny dodatek!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też dopiero niedawno połączyłam makrelę z ogórkiem. I żałuję, że tak późno, bo to świetne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie martwmy się ,tylko wcinajmy makrelę z ogórkami ile się da :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam