wtorek, 19 listopada 2013

Pasta z sardynek

Szybka twórczość  kolacyjna, czyli czegoś do chleba nam trzeba, bo w lodówce pusto. 




Składniki:
Puszka sardynek w oliwie
2 - 3 łyżki majonezu
1 duża szalotka lub mała cebula, pokrojona w małą kosteczkę 
1/2 pęczka pietruszki - posiekane
płatki chili - jak ktoś lubi ostre
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz

przygotowanie:
Sardynki przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną cebulę , posiekaną natkę, majonez, oliwę, wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem 
i ewentualnie płatkami chili. Dobre z białym pieczywem i na grzankach. Smacznego!




2 komentarze:

  1. Bardzo lubię tę pastę i jest to świetny ratunek , gdy nie wiadomo co zjeść, a coś by się chciało. Proste i szybkie, no i smaczne.Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I dlatego zawsze warto mieć ukryte w szafce sardynki :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam