piątek, 15 listopada 2013

Długie papryki faszerowane ricottą

Aparat w naprawie , na szczęście zanim odmówił współpracy, zrobił jeszcze nieco zdjęć :)
Szybka do zrobienia i smaczna przekąska.
przepis znaleziony kiedyś na stronie BBC Bood Food



składniki
4 długie papryki, przekrojone wzdłuż, oczyszczone z nasion
1 łyżka oliwy z oliwek, oraz dodatkowo do spryskania
2  opakowania mozzarelli (po125g), podzielona na małe kawałki
2 łyżki czarnych oliwek, bez pestek, pokrojone
1 łyżka oregano
2 ząbki czosnku, rozgniecione

przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 220 st.C.
Papryki po przekrojeniu i wypestkowaniu, natrzeć z obu stron oliwą. W miseczce wymieszać mozzarellę, oregano, oliwki, czosnek Rozłożyć farsz do papryk, skropić z wierzchu oliwą i wstawić do piekarnika na 12- 15 minut. Przybrać zielonym i podawać. Smacznego







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam